Behandelingen

Dental More kijkt verder dan alleen het gebit. Door aandacht te geven aan voeding, gedrag en hygiëne. Dit zijn drie belangrijkste punten voor een vitaal en gezonde mond. Vaak worden de meest serieuze problemen hiermee voorkomen. Natuurlijk bieden we ook oplossingen voor complexe tandheelkundige problemen.

We zijn een praktijk die niet pas in actie komt bij problemen. Wij inventariseren vooraf de risico’s en uw wensen. Vervolgens maken we een plan. Ons doel: een onderhoudsvrij gebit. Met de nieuwste technieken zorgen we voor een mooi en gezond gebit dat eenvoudig schoon te houden is. Daardoor zijn we tandbederf altijd voor.

Wij nemen alle tijd voor u. Dat merkt u bij de intake, hier nemen wij alle tijd om uw gebit van A tot Z in kaart te brengen in combinatie met u wensen en mogelijkheden. Wij willen u graag leren kennen en weten wat u van ons verwacht. Ook bij de halfjaarlijkse controles nemen we ruim de tijd zodat er altijd ruimte is voor vragen en eventueel samenstellen van een vervolg behandeling.

Ons uitgangspunt is zo min mogelijk ingreep en zo veel mogelijk uw eigen gebit te behouden.

Neem contact met ons op
Periodieke controle

Graag zien wij alle patiënten twee maal per jaar voor een periodieke controle om tijdig mondproblemen voor te zijn en/of op te lossen. Tijdens de controle kijken wij naar alle aspecten in de mond: denk hierbij aan gaatjes, het tandvlees, slijmvliezen en gebitsslijtage. Aan de hand van de bevindingen en uw wensen kunnen wij een gepast behandelplan samenstellen. Tevens zien wij direct hoe u verzekerd bent en wat er voor u door uw eigen verzekeraar vergoed zal worden.

Gebitsreiniging

Bij deze behandeling wordt er uitgebreid gekeken naar de conditite en de gezondheid van uw tandvlees. Daarnaast wordt er plaque en tandsteen verwijderd en wordt uw gebit gepolijst. Tevens wordt er preventieve voorlichting en instructie gegeven om de mondgezondheid te optimaliseren. De frequentie voor een gebitsreiniging wordt bepaald door onze ervaren mondhygiënisten aan de hand van uw mondgezondheid. Wij raden u aan om een mondhygiënist te bezoeken bij: een vieze smaak in de mond of een slechte adem, bloedend tandvlees,  rood/gezwollen tandvlees, loszittende tanden of kiezen, als u vaak last hebt van gaatjes en tijdens een beugelbehandeling.

‘’Gewoon gaaf’’

Methode tot en met 18 jaar

Bij kinderen tot en met 18 jaar hanteren wij de ‘’gewoon gaaf’’ methode. Hierbij ligt de focus op tijdige periodieke controles, poets instructies aan kinderen en ouders/verzorgers, voedingsadviezen aan kinderen en ouders/verzorgers, gebitsreiniging, sealen van kiezen en fluoride behandelingen. De ‘’gewoon gaaf’’ methode zorgt voor 70% minder gaatjes bij kinderen tot en met 18 jaar. Voor meer informatie kunt u terecht op www.gewoon-gaaf.nl. Alle preventieve behandeling hierboven genoemd vallen onder de basisverzekering en worden volledig vergoed.

Cosmetische tandheelkunde

Indien u uw gebit wenst te verfraaien, kijken wij samen met u naar een passende en geschikte manier om dit te verwezenlijken. Denk hierbij aan het bleken van uw tanden, het plaatsen van composiete of porseleinen facings of een beugelbehandeling.

Endontologie

Bij deze behandeling wordt er ontstoken zenuwweefsel onder verdoving verwijderd. De wortelkanaal wordt gereinigd, gevuld en vervolgens weer gerestaureerd met een composietvulling. Na ongeveer een jaar wordt er gekozen om deze vulling te beschermen voor breuken. Het beschermen zal bestaan uit het vervangen van een composiete vulling door een stevige keramische/porseleinen kroon. Dit kan een volledige of een partiele (inlay) kroon omvatten.

Parodontologie

Tijdig behandelen van parodontitis zorgt voor het voorkomen van verlies van tand en tandbot. Door een professionele gebitsreiniging zal de mondhygiënist tandsteen, tandplaque en ontstekingsweefsel verwijderen wat onder uw tandvlees ligt. De ruimte wat de mondhygiënist schoon zal maken, de ruimte tussen uw tand en tandvlees, noemen wij ook wel een pocket. Een optimale mondhygiëne door u zelf draagt bij aan de genezing en verbetering van parodontitis ( gevorderde tandvleesontsteking). Met behulp van ragers, stokers en floss kunt u zelf tandplaque verwijderen.

Onze mondhygiënist vertelt u uitgebreid welke hulpmiddelen voor u geschikt zijn. Het is mogelijk dat de hele diepe niet door de mondhygiënist volledig gereinigd kunnen worden.  Hierbij zal er worden doorverwezennaar een parodontoloog voor een verdere behandeling.

Prothetische tandheelkunde
Extracties

Wanneer de kies of tand niet meer te redden valt, kiest een tandarts om deze te verwijderen. Dit gebeurt bij ons in de praktijk door onze ervaren tandartsen.

Restauratieve tandheelkunde
Tandenbleken

Bij het bleken van je tanden beginnen we eerst met een consult bij de tandarts of de mondhygiënist. Hierbij wordt er gekeken of de tanden geschikt zijn om te bleken. Factoren als bloedend tandvlees, slechte conditie van de mond en vullingen op voortanden kunnen een rol spelen bij het bleken. Denk hierbij aan een bloedend tandvlees, indien tandvlees ontstoken is moet dat eerst worden hersteld voordat er gebleekt mag worden. Wij raden onze patiënten aan om eerst een uitgebreide gebitsreiniging te ondergaan Hierdoor wordt de werking en het resultaat van bleken geoptimaliseerd.

Wilt u een afspraak maken voor één van deze behandelingen, neem dan contact met ons op via onderstaande button

Regel het online